Dishwasher stuck on washing cycle, no hot water


Dishwasher stuck on washing cycle, no hot water

Author
Message
jayski101
View Quick Profile

Forum Member
Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 10 Months Ago
Posts: 7, Visits: 108
Hello all,
I have a Frigidaire Model# FFBD2406NS7B dishwasher. It is stuck in the washing cycle, and just continuously repeats. Has cold water, no hot. I replied the heating element, and thermostat already. I did reset the machine, and also turned off the breaker and it still does the same thing. I also tested the Thermostat, Thermistor and heating element with a multimeter. It is from what I read, on OHMs multimeter setting (200) it read 0, for the thermistor on OHMs setting multimeter 20k, it read (10.50), heater multimeter ohms setting 200, read 14.5.
I googled what setting to set the thermistor, and from what I gather it is not the lowest setting of 200, it is 20k. Not sure if that is right. If it is on setting 200 it reads 1. 
I took the control board out, looked at it, and did not see any burn marks on it.

Thanks,
Admin
View Quick Profile

Supreme Being
Supreme Being (165.1K reputation)Supreme Being (165.1K reputation)Supreme Being (165.1K reputation)Supreme Being (165.1K reputation)Supreme Being (165.1K reputation)Supreme Being (165.1K reputation)Supreme Being (165.1K reputation)Supreme Being (165.1K reputation)Supreme Being (165.1K reputation)

Group: Administrators
Last Active: 55 minutes ago
Posts: 2.3K, Visits: 13.1K
Hello,

This sounds like a control board issue.. this is the one for your model  https://www.appliancezone.com/5304502611-frigidaire-dishwasher-control-board/?ctk=ca0682d2-a334-4ba4-ab1d-2499c3dea801





jayski101
View Quick Profile

Forum Member
Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 10 Months Ago
Posts: 7, Visits: 108
Got another control board, it still does not advance out of washing stage. Cold water. When I do a test mode, it does not advance through the stages, and I have manually press start/cancel button. when It goes to dry, I put a volt meter on the heater probes, it reads zero. When I advance it to the next stage, it stops, I open the door and the heater is hot. Don't know what else to do. Replaced heater element, thermostat, and board. Tested Thermostitor.
jayski101
View Quick Profile

Forum Member
Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 10 Months Ago
Posts: 7, Visits: 108
I checked it under the wrong multimeter setting, after I switched it, it does have 120v going to the heater element. At times it spiked to 200v. The problem is, it does not go through the cycles  under all three washing modes. Stays in Washing. Water is not hot. I have not done anything different with my piping, worked fine before.I checked 
BrittsAppRepair
View Quick Profile

Supreme Being
Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)

Group: Moderators
Last Active: Last Week
Posts: 829, Visits: 5K
Did you test the thermostat (154642901) for continuity and it was reading 0? At room temp, I am showing this should have a reading of infinity at room temp, but as the thermostat gets hot (such as placing it next to a hot lamp), the reading should drop to 0. If the reading at room temp is 0, it could be cutting off the heating element before the water has a chance to get hot. 
jayski101
View Quick Profile

Forum Member
Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 10 Months Ago
Posts: 7, Visits: 108
It is reading 0 at room temp. I purchased a new one and both old and new read the same.
BrittsAppRepair
View Quick Profile

Supreme Being
Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)

Group: Moderators
Last Active: Last Week
Posts: 829, Visits: 5K
Thanks for the update... I would recommend getting a tech in there to do some testing to see if you could have an electrical or wiring issue with the appliance. With us not being able to see the appliance its hard for us to diagnose from here. We are going to leave this discussion open if any other visitors have any information that would be helpful for you. 
jayski101
View Quick Profile

Forum Member
Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 10 Months Ago
Posts: 7, Visits: 108
Thanks everyone for their help. Im going to check the ohms from all wires from control board today. Keep you posted.
BrittsAppRepair
View Quick Profile

Supreme Being
Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)Supreme Being (78.8K reputation)

Group: Moderators
Last Active: Last Week
Posts: 829, Visits: 5K
You're welcome! If you have any updates to the post we will be happy to hear what you find out! 
jayski101
View Quick Profile

Forum Member
Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)Forum Member (603 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 10 Months Ago
Posts: 7, Visits: 108
Can someone verify the thermistor, and that I checked it on the right setting? 20k on Ohms, 9.5 reading. Is that good or bad? Would that make it not run through cycles?


Reading This Topic