Kitchenaid kdte104ess1 starts, drop pod, but doesnt really get to washing... help.


Kitchenaid kdte104ess1 starts, drop pod, but doesnt really get to...

Author
Message
tombot2000
View Quick Profile

Junior Member
Junior Member (242 reputation)Junior Member (242 reputation)Junior Member (242 reputation)Junior Member (242 reputation)Junior Member (242 reputation)Junior Member (242 reputation)Junior Member (242 reputation)Junior Member (242 reputation)Junior Member (242 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 10 Months Ago
Posts: 1, Visits: 7
hi as above: kdte104ess1 about 3 years old. control panel beeps, selects and buttons behave normally. starting sounds mostly normal, maybe something quieter than usual, i'm not 100% sure about that.

as usual you hear initial pumping sounds but after 5 minutes you notice no real washing sounds. 

open it up after 5 minutes of 55 minutes makes no difference (indicator is blue = washing) not matter how long. but it's dead silent, / not doing anything.

you open it up, and see the tide pod at the bottom, but no wash has happened.

the main filter was pretty clogged, i cleaned it just this second.

what should i check or do next? what is the most likely cause here?
FixItUp
View Quick Profile

Supreme Being
Supreme Being (78.4K reputation)Supreme Being (78.4K reputation)Supreme Being (78.4K reputation)Supreme Being (78.4K reputation)Supreme Being (78.4K reputation)Supreme Being (78.4K reputation)Supreme Being (78.4K reputation)Supreme Being (78.4K reputation)Supreme Being (78.4K reputation)

Group: Moderators
Last Active: 5 Months Ago
Posts: 808, Visits: 6.6K
Is there any sign of water at all when you open the door?


Reading This Topic